my awesome frendz

September 6, 2011

adat dunia atau adat orang2 belang???

assalamualaikum sume..ape khabar wahai anda2 yang kacak malah jelita....
ngeee... kepale suda penat...hati suda sarat..
so..korang sume cam ane??? ade bek kah??sakit kah??? 
ape pon..hope korang sume tabah dan bahagia....

well...today... aku kene keje memandangkan bos aku tak jumpe penggati aku lagi...
auuwww...bunyi macam best sangat je aku ney kan...hahahha..
bukan senang nak cari orang yang nak keje betul2...kan3...
opsss..sekali lagi terpuji diri sendiri..haha...

muke orang bangge diri...

arini...malam ney..saat aku tengah taip entry ney....
aku sebenarnye tengah frust...geram...marah...and kecik ati....
tapi jangan risau..aku marah tak lame..kejap jew....
coz aku tak suke sangat marah lame2...
sebab nanti cepat kedut2...hahahaha..no3...
aku maseh mahu cute ntuk kutip duet raye..hahahaha...

okay..sekarang part aku nak sedih da ney...
macam byase..aku pegi beli makan dengan akak kedai baju..
akak nye cun..lawa... puteh..manis jew.... sejuk ati tengok dye...
ngeh3..macam byase lah... pegi beli makan...
yang akan kene tegur mesti dye....aku?? orang laen tak nampak pon...
haha..aku tak kisah pon pasal  2... bagi aku.. adat lelaki mata keranjang...hu3..
ney ihsan dari google..
tapi..kadang2..nak juga rase kene tegur..kene ngurat ke..
keh3...(ade hati..p cermin muke dulu...)
emp..pastu..tibe2 bace comment member kat facebook lak....
dye kate...." peh acan makin h****lah..hahahaha..."
auwwchh... pedih lah sey rase....
*ps- h**** stand for hitam

selama ney aku malas nak pikir... tapi owang kate...lau kite asek pendam jew...
lame2 meletus jugak kan..macam aku..skang ney aku ngah marah...
maybe sebab da lame asek pendam...nak marah orang yang kutuk aku 2...
aku malas..takut nanti dorang lak kecik ati...

so..soalan aku...
bende ney sume adakah adat dunie atau adat melayu belang??
same lah kan macam lelaki jugak... yang hensem...baju stylo...kasut "bieber"..
hp touchscreen..rambut pacak... seluar levi's..yang 2 lah yang selalu pompuan pandang..
kalau dye..aku pown nak..hahaha..
yang pompuan lak... muke puteh... mesti cun...
pandai dressup.. tudung stylo...tak pown... mate bulat... baju ketat..
kasut tumit 5inch...beg gucci... yang hok 2 lah..laki selalu peewiittt...
kalau yang macam ney..aku pown nak..haha..
bende ney satu dunia kew??atau adat orang2 belang??
aku konpius.. 

bukan ke mencari yang ikhlas dari hati itu lebih penting???
ape yang kite boleh harapkan dari luaran???? sedangkan dalaman adalah kunci segala-gala nye..
mungkin ade yang akan kate... dorang saje nak maen2 jew 2...
nak kawen nanti baru cari yang betul2...
habis 2..knape nak kene maen2 kan lak... bukan kah itu yang menyakitkan...
dan sebab itu lah.. ada yang terjerumus ke jalan yang lebih menyesatkan...

empp...aku cume bicara ape yang aku raseee...
andai silap...betul kan lah bicara....
aku tawu.. ramai yang penah kene....
so..kene lah ati2..kan3...

dah lah..penat berleter..hahaha...
sekarang da okay da..tak marah da pon...hehehe..

sekian dari budak hitam maneeeess....
ngeeeeeeeeeeeee..

9 comments:

Lea IsNaw! said...

h**** tu stand for apa?
xfaham =.='

hebat?

acan ketot said...

that word is stand for hitam...
ngeee..

sifu im said...

fewwitt..aku dh ngorat ko tu..haha

afzalsukasuki said...

hmm.sedey plak kalau orang shout camtu kan?yela even lawak je pun..kna fikir kita ada perasaan.

samala situasi ko ngn aku :(

beLLa said...

hye adik manessss!! jalan sorang je ke? nak ngorat bley?? sedey aku bce luahan aty kau ni. aku syg kau tau! kau tau tak ni? hehehehhee

aleen aiden said...

hu3,kamu yg sabar ye..just dont take it seriusly.klo kamu pikir sgt nnt makan hati.huhuh

budakijaupendek said...

semua nk bnde shantek, ensem.
haha

CTK said...

aty pOmpuan biaselah...nak perhatian dari Orang kan..same la cm ct..hahaha ..
tp chill beb..ct pon ramai yg kutOk gemOk..memang terguris hati. tp nk wat cmne..bialah dOrang..
klau dimarah karang,gadO plak kn..
hehehe

http://khayalan27.blogspot.com/

hyz said...

tu namanya manusia...

Recent Comments