my awesome frendz

August 6, 2012

Kuat sembahyang hati busuk.. acane tu??

assalamualaikum.. salam 1malaysia..
walaweii.. dah berkepuk habuk dalam blog aku.. hampir sedekad tak update blog..
ni sume gara2 penyakit malas datang menyerang.. 
dan juge ketiadaan internet di rumah..
tapi.. sekarang da ade da..hu3.. yippii!! harap nye, aku akan rajin lah...

nampak tak tajuk entry aku?? well, sekarang ni aku kerja part time mase ngah cuti sem ni..
mase aku keje ni lah.. macam2 yang aku dapat... 
yang kite sangka kan putih rupanya kelabu...
yang disangkakan hitam legam rupanya lutsinar... 
korang faham tak apa yang aku cuba sampaikan??

jadi seorang part-timer ni... tak same macam kite jadi pekerja tetap...
tak boleh nak demand and kene terima seadenye...
tapi kadang2 orang ni... suke ambil kesempatan... bile kite sentiasa angguk...
dia anggap kite robot..tak ada hati.. mahupun perasaan..

itulah yang aku silap... sebelum ni aku nampak dia putih bersih...
bersembahyang itu keutamaan dia... berbicara dengan lembut.. senyuman tak lepas...
tapi... itu yang aku nampak sebelum ni..
tapi sekarang... sume nye makin gelap... aku selalu fikir...
kenapa macam ni orang nya.. kenapa hubungan dengan Allah dia jage..
tapi hubungan dengan manusia??
berapa ramai da sakit hati dengan dia.. tapi sume dipendam..
macam kes aku... aku biarkan diri aku dipijak-pijak..

kenapa macam tu ek jadinya?? aku salah ke?
haihh...aku yang berharap lebih atau...... 

sekian...
daripada budak yang berperasaan..

1 comment:

beLLa said...

alololo tian ye. awak sabor ye tetot :)

Recent Comments